Opiskele esportsia Järviseudulla

lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa

Suomen monipuolisin esport-koulutuskeskittymä

60 esport-opiskelijaa / vuosi

Järviseudun ammatti-instituutissa on 20 aloituspaikkaa kilpapelilinjalle ja 10 aloituspaikkaa esport-liiketoimintaan. Alajärven lukiolla ja Vimpelin lukiolla on kummallakin 15 aloituspaikkaa kilpapelilinjalle.

Kolme oppilaitosta

Järviseudun ammatti-instituutissa on ollut esport-opintoja jo vuodesta 2014 lähtien. JAMIn kilpapelilinja aloitti syksyllä 2019. Alajärven ja Vimpelin lukioiden kilpapelilinjat käynnistyvät  syksyllä 2020. JAMIssa voit opiskella itsellesi samalla ammatillisen perustutkinnon: IT-tukihenkilö tai merkonomi.

Yhdistä opiskelu ja kilpapelaaminen

Opiskelun ja kilpapelaamisen yhdistäminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Opiskelit sitten JAMIssa, Alajärven lukiossa tai Vimpelin lukiossa, on sinulla Suomen parhaimmat puitteet harjoittaa pelaamista ja hoitaa opintosi siinä samalla. Kilpapeliopinnot ovat samat, opiskelit sitten amiksessa tai lukiossa.

Oikeaa liiketoimintaa

JAMI on ainoa toisen asteen oppilaitos Suomessa, jossa voi opiskella esport-liiketoimintaa. Esport-liiketoiminta on oikeaa liiketoimintaa ja opiskelijat saavat palkkaa opiskeluajaltaan. Esport-liiketoiminnassa opiskelijat järjestävät peliturnauksia ja tapahtumia.

10 kurssia / 15 osp kilpapelaamista

Laaja 10 kurssin / 15 osaamispisteen kokonaisuus on räätälöity kilpapelaajan tarpeisiin – opinnoissa on pelivalmennuksen lisäksi runsaasti liikuntaa. Kilpapeliopinnot ovat sisällöltään identtiset, opiskelit sitten lukiossa tai amiksessa.

30 osaamispistettä amiksessa

Ylivoimaisesti Suomen laajin esport-opintotarjoitin löytyy JAMIsta. Opiskeltavana on kaksi kokonaista tutkinnon osaa esportsista – kilpapelaaminen ja esport-liiketoiminta. 

Ammattilaisjoukkue Veto

Mikä olisi kilpapelilinja ilman pelaajapolkua ammattilaisjoukkueeseen? Esportkoulun yhteistyökumppanina toimii Veto Esports, jonka edustusjoukkue pelaa kaikissa kotimaisissa pääsarjoissa.

Ammattivalmentaja

Esportkoulun valmennuksista vastaa Suomen ensimmäinen pelivalmennusorganisaatio Incoach. Valmennuksessa otamme huomioon yksilölliset tarpeesi ja räätälöimme valmennusohjelman sen mukaan.

Play Video

Katso esittelyvideo

Esport-liiketoiminta

15 osp

Esport-liiketoiminnassa osallistut OUTLOAD-kilpapelitapahtuman järjestämiseen. OUTLOAD on kuin pieni työpaikka oppilaitoksen sisällä – sillä on omat työskentelytilat, opiskelijoiden itsensä sopimat työajat ja laaja valikoima erilaisia työtehtäviä.

Esport-liiketoiminnassa opiskelijat työskentelevät mm myynnin, markkinoinnin, turnausjärjärjestelyjen, mediatuotannon ja tietoverkkoinfran parissa. Osa opiskelijoista toimii tiimijohtajina ja johtavat oman opiskelijatiiminsä työskentelyä.

Kun tapahtuma ohi, jaetaan sen tuottamat voitot järjestäjien kesken palkkana.

Katso esittelyvideo

Kilpapelaaminen

10 kurssia / 15 osp

Kilpapeliopinnoissa keskityt luonnollisesti siihen olennaisempaan – eli pelaamiseen. Lukuvuoden aikana keskityt niin joukkue- kuin yksilöharjoitteluun. Liityt muiden pelaajien kanssa Veto akatemiaan, jonka kanssa harjoittelette sekä osallistutte online- ja lan-turnauksiin. 

Sinua ja tiimiäsi auttaa kehittymään oma valmentaja, joka on viikoittain käytettävissänne. Pelaamisen lisäksi opinnot sisältävät mm fyysistä kuntoilua ja ravintotietoutta. Opintoihin sisältyy myös säännöllisen unirytmin hallintaa osana arkea sekä opit kokonaisvaltaiseen urheilulliseen elämäntapaan. 

Kilpapelinä opinnoissa on Counter-Strike: Global Offensive.

Play Video

Oppilaitokset

Voit opiskella niin ammatillisessa oppilaitoksessa kuin lukiossa. Valittavanasi on kolmen eri oppilaitoksen esport-linja.

jami

Järviseudun ammatti-instituutti eli JAMI toimii Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla. Opiskelijoita on vajaa 500. Esportsia voit opiskella Jamissa Alajärven toimipisteessä.

Alajärven lukio

Alajärven lukio on on korkeatasoinen, hyvin varustettu yleislukio, jossa toimii myös esport-linja. Opiskelijoita lukiossa on noin 200. Yhteisöllisyys ja hyvä opetus näkyvät koulun arjessa.

vimpelin lukio

Vimpelin lukio on yleislukio, jossa toimii yleislinjan lisäksi palloilulinja ja esportlinja. Opiskelijoita lukiossa on noin 80. Yhteisöllisyys ja hyvä opetus näkyvät koulun arjessa.

Veto Esports

vimpelin veto

Veto Esports on Vimpelin Vedon Esports-jaosto. Veto Esportsilla on kaksi joukkuetta: edustusjoukkue ja akatemiajoukkue.

Kilpapelaaminen ei olisi mitään ilman omaa joukkuetta ja joukkuekavereita. Esportkoulussa joukkuetoiminta on tehty pelaajille helpoksi – kaikki esportkoulun kilpapelaajat pääsevät Veto akatemiaan, joka osallistuu erillaisiin kilpapelisarjoihin netin läpi sekä lan-turnauksiin. 

Veto akatemian pelaajilla on oppilaitosten lisäksi Veto Esportsin ja Vimpelin Vedon tuki taustalla. Veto Esports haluaa kasvattaa urheilijamaisen elämäntavan omaksuvia pelaajia.

Veto Esports tarjoaa nuorille esportkoulun pelaajille myös mahdollisuuden pelaajapolkuun edustusjoukkueeseen.

Hakulomake

Yhteishaku 2020: 18.2.–10.3.2020.
Jatkuva haku kevät 2020: 1.2.–30.5.2020.

Yhteishaussa hakevat peruskoulun ja lukion päättäneet. Hae yhteishaussa opintopolussa ja täytä lisäksi allaoleva erillinen hakulomake. Jos opiskelet nyt jossain muussa lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa, voit hakea normaalisti yhteishaussa.

Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea yhteishaussa. Hae silloin jatkuvan haun kautta täyttämällä alla oleva lomake.  

Usein kysytyt kysymykset

Yhteystiedot

Mikko Kalijärvi

VastaAVA OPETTAJA
Esportkoulu

mikko.kalijarvi@jamin.fi
0503717349

Henna Latvala

koulutusalajohtaja
järviseudun ammatti-intituutti

henna.laTvala@jamin.fi
0403580922

Marko timo

rehtori
Alajärven ja Vimpelin lukiot

marko.timo@vimpeli.fi
0444659450