KOVA AKATEMIA - Suomen kovin esport-koulutuskeskittymä

60 esport-opiskelijaa / vuosi

Järviseudun ammatti-instituutissa on 20 aloituspaikkaa kilpapelilinjalle ja 10 aloituspaikkaa esport-liiketoimintaan. Alajärven lukiolla ja Vimpelin lukiolla on kummallakin 15 aloituspaikkaa kilpapelilinjalle.

Kolme oppilaitosta

KOVA Akatemia koostuu kolmesta toisen asteen oppilaitoksesta. Järviseudun ammatti-instituutissa on ollut esport-opintoja jo vuodesta 2014 lähtien. JAMIn kilpapelilinja aloitti syksyllä 2019. Alajärven ja Vimpelin lukioiden kilpapelilinjat käynnistyvät  syksyllä 2020. JAMIssa voit opiskella itsellesi samalla ammatillisen perustutkinnon: IT-tukihenkilö tai merkonomi.

Yhdistä opiskelu ja kilpapelaaminen

Opiskelun ja kilpapelaamisen yhdistäminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Opiskelit sitten JAMIssa, Alajärven lukiossa tai Vimpelin lukiossa, on sinulla Suomen parhaimmat puitteet harjoittaa pelaamista ja hoitaa opintosi siinä samalla. Kilpapeliopinnot ovat samat, opiskelit sitten amiksessa tai lukiossa.

Oikeaa liiketoimintaa

JAMI on ainoa toisen asteen oppilaitos Suomessa, jossa voi opiskella esport-liiketoimintaa. Esport-liiketoiminta on oikeaa liiketoimintaa ja opiskelijat saavat palkkaa opiskeluajaltaan. Esport-liiketoiminnassa opiskelijat järjestävät peliturnauksia ja tapahtumia.

10 kurssia / 15 osp kilpapelaamista

Laadukas 10 kurssin / 15 osaamispisteen kokonaisuus on räätälöity tavoitteellisen pelaajan tarpeisiin. KOVA Akatemiassa opintoihin sisältyy pelivalmennuksen lisäksi runsaasti liikuntaa sekä myös henkisen puolen valmennusta.

45 osaamispistettä amiksessa

KOVA Akatemia ja JAMI tarjoavat ylivoimaisesti Suomen laajimman esport-opintotarjottimen. Opiskeltavana on kolme kokonaista tutkinnon osaa esportsista – kilpapelaaminen, esport-liiketoiminta ja teamleader-opinnot! Teamleader-opinnot ovat jatko-opintoja esport-liiketoimintaan.

Ammattilaisjoukkue KOVA

KOVA Akatemian yhteistyökumppanina on KOVA Esports. KOVAlla on edustus seitsemässä eri pelissä, ja CS-joukkue on alusta saakka ollut Suomen kärkinimiä.

Ammattivalmentajat

KOVA Akatemian valmennuksista vastaavat Suomen ensimmäinen pelivalmennusorganisaatio Incoach sekä KOVA Esportsin oma peformance coach Perttu Leppä! Valmennuksessa otamme huomioon yksilölliset tarpeesi ja räätälöimme valmennusohjelman sen mukaan.

Kilpapelaaminen

10 kurssia / 15 osp

Kilpapeliopinnoissa keskityt luonnollisesti siihen olennaisempaan – eli pelaamiseen. Lukuvuoden aikana keskityt niin joukkue- kuin yksilöharjoitteluun. Liityt muiden pelaajien kanssa KOVA Akatemiaan, jonka kanssa harjoittelette sekä osallistutte online- ja lan-turnauksiin. 

Sinua ja tiimiäsi auttaa kehittymään oma pelivalmentaja sekä performance coach, jotka ovat viikoittain käytettävissänne. Pelaamisen lisäksi opinnot sisältävät mm. fyysistä kuntoilua ja ravintotietoutta. Opintoihin sisältyy myös säännöllisen unirytmin hallintaa osana arkea sekä opit kokonaisvaltaiseen urheilulliseen elämäntapaan. 

Kilpapelinä opinnoissa on Counter-Strike: Global Offensive.

ESPORT-LIIKETOIMINTA

15 OSP

Esport-liiketoiminnassa osallistut OUTLOAD-kilpapelitapahtuman järjestämiseen. OUTLOAD on kuin pieni työpaikka oppilaitoksen sisällä – sillä on omat työskentelytilat, opiskelijoiden itsensä sopimat työajat ja laaja valikoima erilaisia työtehtäviä. 

Esport-liiketoiminnassa opiskelijat työskentelevät mm. myynnin, markkinoinnin, turnausjärjärjestelyjen, mediatuotannon ja tietoverkkoinfran parissa. 

Osa opiskelijoista toimii tiimijohtajina ja johtavat oman opiskelijatiiminsä työskentelyä. Kun tapahtuma ohi, jaetaan sen tuottamat voitot järjestäjien kesken palkkana.

TEAMLEADER-OPINNOT

15 osp

Haluatko kokeilla oman opiskelijatiimin johtamista? Janoatko vastuuta sekä haasteita?

Teamleader-opinnoissa saat oman esport-liiketoimintatiimin johdettavaksesi. Opiskeluasi ja johtamistasi rytmittävät viikottaiset johtoryhmäpalaverit opettajan kanssa ja pääset itse suunnittelemaan tiimisi viikoittaista toimintaa.

Teamleader-opinnot ovat jatko-opintoja esport-liiketoimintaan. Teamleader-opintoihin vaatimus on että esport-liiketoiminnan perusopinnot ovat suoritettu kiitettävästi.

jami

Järviseudun ammatti-instituutti eli JAMI toimii Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla. Opiskelijoita on vajaa 500. Esportsia voit opiskella Jamissa Alajärven toimipisteessä.

Alajärven lukio

Alajärven lukio on on korkeatasoinen, hyvin varustettu yleislukio, jossa toimii myös esport-linja. Opiskelijoita lukiossa on noin 200. Yhteisöllisyys ja hyvä opetus näkyvät koulun arjessa.

vimpelin lukio

Vimpelin lukio on yleislukio, jossa toimii yleislinjan lisäksi palloilu- ja esportlinja. Opiskelijoita lukiossa on noin 80. Yhteisöllisyys ja hyvä opetus näkyvät koulun arjessa.

KOVA ESPORTS

KOVASSA SEURASSA

KOVA on vuonna 2019 perustettu suomalainen e-urheiluorganisaatio. KOVAn CS:GO-joukkue on voittanut muun muassa Summer Assemblyt 2019, Telia Esport Seriesin 3. kauden sekä Finnish Esports Leaguen 8. kauden. Vuoden 2020 Elisa Finnish Championship -turnauksessa KOVA sijoittui toiseksi.

KOVA Akatemian opiskelijat saavat käyttöönsä KOVAn ammattimaisen osaamisen, kun niin KOVAn ammattilaispelaajat kuin performance coach jakavat parhaat tietonsa serverillä onnistumiseen. 

KOVA Akatemian kilpapelaajat pelaavat KOVAn akatemiajoukkueessa, joka osallistuu erilaisiin kilpapelisarjoihin ja turnauksiin. KOVA Akatemian käyneet pelaajat ovat vastuullisia ja kurinalaisia. 

Esport-liiketoiminnan opiskelijat osaavat monipuolisesti eri taitoja, joita alalla tarvitaan ja pystyvät tarvittaessa työskentelemään vaikka kilpapeliorganisaatioissa eri tehtävissä.

Yhteishaku 2022: Aikataulu julkaistaan myöhemmin. 
Jatkuva haku SYKSY 2021: 1.8.2021 – 31.12.2021
Jatkuva haku KEVÄT 2022: 1.1.2022 – 31.5.2022

Yhteishaussa voivat hakea peruskoulun ja lukion päättäneet. Hae yhteishaussa ensin opintopolku.fi -sivustolla ja täytä lisäksi allaoleva erillinen hakulomake. Jos opiskelet tällä hetkellä jossain muussa lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa, voit myös silloin hakea normaalisti yhteishaussa. 

Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea yhteishaussa. Hae silloin jatkuvan haun kautta täyttämällä alla oleva lomake. 

Mikko Kalijärvi

VastaAVA OPETTAJA
JAMI

mikko.kalijarvi@jamin.fi
0503717349

SUVI KOHTALA

KOULUTUSPÄÄLLIKKÖ
JAMI

SUVI.KOHTALA@jamin.fi
0404814132

PERTTU LEPPÄ

PERFORMANCE COACH
KOVA ESPORTS

PERTTU@KOVA.GG

Marko timo

rehtori
LUKIOT

marko.timo@ALAJARVI.fi
0444659450